To danie powstało po przeglądzie lodówki. Na podstawie tego, co w niej znalazłam wymyśliłam taką oto obiado - kolację :)
Składniki:
filet z indyka ok. 30 - 40 dkg
miękkie awokado
cukinia
żółta papryka
1 pomidor
3 ząbki czosnku
wędzony oscypek
sól, pieprz
oliwa z oliwek
makaron - kokardki
Mięso pokroić na niezbyt duże kawałki, oliwę rozgrzać w głębokim garnku i włożyć mięso. Zmniejszyć ogień i przykryć. Czosnek posiekać, dodać do mięsa. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki pokroić. Awokado, paprykę i cukinię pokroić w kostkę. Dodać warzywa do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem i dusić około 10 minut. Ser zetrzeć na grubych oczkach i odłożyć.
W trakcie przygotowywania sosu ugotować makaron.
Makaron wyłożyć na talerz, na to sos, posypać serem i smacznego :) Wyśmienite z białym, wytrawnym winem.