sobota, 26 listopada 2011

Przystawka ze szpinakiem i ricottą

To chyba moja ulubiona przystawka, na każdą okazję i bez okazji. Smakuje doskonale z bagietką i białym winem. Podaję przepis na dwie porcje, ze szpinaku mrożonego, świeży daję wg uznania :). 

8 "kostek" szpinaku mrożonego Bonduelle
1/2 opakowania serka Ricotta
6 plastrów szynki dojrzewającej
2 jajka
parmezan
sól, pieprz, czosnek

Szpinak wrzucić na patelnię i odparować dodać ricottę, sól, pieprz, czosnek i przesmażyć. W trakcie smażenie wyłożyć dwie miseczki ceramiczne szynką. Na to położyć szpinakowy farsz. Wbić jajko, posypać parmezanem, sól+pieprz i zapiec w 180 stopniach przez około 20 minut. Wyjmujemy upieczone danie na talerz, podajemy z bagietką. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz