piątek, 6 stycznia 2012

Śledzie w sosie curry

Kilka lat temu miałam okazję jeść taką sałatkę na imprezie integracyjnej. Ciekawy smak. Dla tych, którzy nie boją się eksperymentować i lubią coś innego na stole niż tylko śledzie w oleju, occie czy śmietanie. 

Składniki
4 duże filety śledziowe
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
2 jajka na twardo
2 średnie cebule

sos: 
pół szklanki majonezu
duża łyżka ostrej musztardy
2 łyżki śmietany
2 łyżeczki przyprawy curry
sól, pieprz

Filety pokroić na 1 cm paski, cebulę w piórka, odsączamy kukurydzę i fasolę, a jajka kroimy w plasterki. Układamy warstwami. Każdą warstwę polać sosem. Najlepiej zrobić dzień przed podaniem. 

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz