czwartek, 26 lipca 2012

Fasola szparagowa z pomidorami

Danie bezmięsne. Szybkie, smaczne i pożywne. Idealne na lekką kolację. 

Składniki: 
30 dkg żółtej fasoli
3 dojrzałe pomidory (najlepiej malinowe)
4 ząbki czosnku
1 cebula
natka pietruszki
sól, pieprz

Fasolę obrać, pokroić i ugotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i wrzucić na patelnię. Czosnek pokroić na plastry, cebulę w piórka i dodać do pomidorów, doprawić i dusić przez ok. 5 -10 minut, aż do rozgotowania pomidorów. Dodać ugotowaną fasolkę i dusić pod przykryciem ok. 10 minut.  Nałożyć na talerze i posypać natką pietruszki.

Bardzo dobrze smakuje z brązowym ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz