niedziela, 12 maja 2013

Łódeczki z cukinii zapiekane z mielonym mięsem



Do przygotowania tego dania potrzebne będą: 

4 cukinie
40 dkg mielonego mięsa
20 dkg pieczarek
1 nieduża cebula
tłuszcz do smażenia 
przyprawy: majeranek, tymianek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka papryka 

20 dkg żółtego sera startego na grubych oczkach

Cukinie umyć, odciąć końcówki, wydrążyć łyżeczką miąższ i odłożyć. Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę posiekać, miąższ z cukinii także pokroić. Wszystko przełożyć na patelnię, doprawić i podsmażyć z mielonym mięsem, aż odparuje woda. 
Łódeczki z cukinii zawinąć od spodu w folię aluminiową, każdą osobno. Nałożyć farsz. Posypać żółtym serem i zapiekać ok. 20 minut w 200 stopniach. Smacznego :) 

Do tego dania wyśmienity jest ryż w sosie czosnkowym na ciepło.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz