czwartek, 5 lutego 2015

Rolada z ciasta francuskiego

Prosta szybka, w sam raz dla niespodziewanych gości albo na błyskawiczny obiad. Składniki zwykle mam w domu, więc od pomysłu do realizacji droga nie była zbyt długa. Do dzieła i niech Wam smakuje :)



Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego (świeże, zwijane) 
filet z kurczaka
ser typu feta 
kilka suszonych pomidorów w oliwie
kapary
czarne oliwki
pieprz, zioła: bazylia, oregano, tymianek

Ciasto rozwinąć. Na jednym brzegu (dłuższym) położyć pokrojony w cienkie plastry filet kurczaka, na to zioła, pieprz, pokruszony ser feta, suszone pomidory, oliwki i kapary. Zawinąć ciasto. Pokroić i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 20-30 min. z termoobiegiem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz