Tak, hit - nie boję się tego określenia. To przekąska, żadne wielkie danie, ale robi furorę za każdym razem. Jest obowiązkową pozycją każdego grilla i spotkania. Nawet już nie pamiętam dokładnie, kiedy to wymyśliłam. Na pewno było to na szybko. Okazało się strzałem w 10. Oto przepisik:
Składniki:
1 słoik papryki grillowanej bez skóry (dostępne w sklepie Lidl)
1 serek bałkański (także Lidl)
3 łyżki jogurtu
2-3 łyżki chrzanu
2-3 ząbki czosnku
pieprz (najlepiej świeżo mielony)
Paprykę wyjąc ze słoika na sitko. Serek przełożyć do miseczki, rozgnieść, dodać jogurt, chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Wszystko wymieszać na gładką masę. Wypełnić papryczki. Ułożyć na talerzu, pokroić na mniejsze porcje i podawać. SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz