sobota, 2 marca 2013

Penne ze szpinakiem

Uwielbiam szpinak i dania z nim. To kolejna propozycja. Działa nawet na niejadków :)


Składniki: 
1 opakowanie świeżego szpinaku 
filet z indyka (ok. 30 dkg)
4 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, 
pieprz kolorowy
pieprz ziołowy
czarne oliwki 
parmezan 

1 opakowanie makaronu typu penne  (rurki)

Mięso pokroić w kostkę przyprawić pieprzem ziołowym i solą, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, wymieszać i podsmażyć. Zdjąć z patelni i odstawić.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, podsmażyć. Dodać mięso, wymieszać i podsmażać na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. 

W trakcie przygotowania sosu ugotować makaron.

Przygotowany sos wymieszać z makaronem. Nakładać na talerze, posypać pokrojonymi oliwkami i tartym parmezanem (lub innym serem tego typu).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz