Uwielbiam szpinak i dania z nim. To kolejna propozycja. Działa nawet na niejadków :)
Składniki:
1 opakowanie świeżego szpinaku
filet z indyka (ok. 30 dkg)
4 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
sól,
pieprz kolorowy
pieprz ziołowy
czarne oliwki
parmezan
1 opakowanie makaronu typu penne (rurki)
Mięso pokroić w kostkę przyprawić pieprzem ziołowym i solą, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek, wymieszać i podsmażyć. Zdjąć z patelni i odstawić.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, podsmażyć. Dodać mięso, wymieszać i podsmażać na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut.
W trakcie przygotowania sosu ugotować makaron.
Przygotowany sos wymieszać z makaronem. Nakładać na talerze, posypać pokrojonymi oliwkami i tartym parmezanem (lub innym serem tego typu).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz