niedziela, 17 marca 2013

Sałata z tuńczykiem i jajkiem

Szybki przepis na szybką sałatkę.



Składniki:
opakowanie mieszanki sałat (użyłam włoskiej z Lidla)
4 ugotowane na twardo jajka
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
10 - 15 czarnych oliwek
5 ząbków marynowanego czosnku
ser typu parmezan
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sól, pieprz

Sałatę wyłożyć na półmisek, z tuńczyka odlać wodę i ułożyć na sałacie. Jajka pokroić na ćwiartki, ułożyć. Oliwki i czosnek pokroić i posypać sałatę. Na wszystko zetrzeć na grubych oczkach ser. Polać oliwą, skropić octem. Dodać świeżo mielony pieprz i sól. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz