sobota, 9 marca 2013

Spaghetti z tuńczykiem

Makaron - zawsze i wszędzie :) Wstążki, nitki, świderki, kokardki, rurki - nie znudzą mi się chyba nigdy. Tym razem spaghetti w innej wersji - z tuńczykiem.



Składniki:
makaron spaghetti
tuńczyk w sosie własnym
pomidory bez skóry (w puszce)
czarne oliwki
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
parmezan
natka pietruszki
sól, pieprz, oregano, bazylia


Tuńczyka wraz z zalewą wyłożyć na patelnię, dodać oliwę, przyprawy, czosnek i pokrojone pomidory z puszki oraz oliwki. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić.Wymieszać z sosem, wyłożyć na talerze, posypać tartym serem i natką pietruszki. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz