środa, 9 października 2013

Makaron z indykiem, warzywami i oscypkiem

To danie powstało po przeglądzie lodówki. Na podstawie tego, co w niej znalazłam wymyśliłam taką oto obiado - kolację :) 



Składniki: 
filet z indyka ok. 30 - 40 dkg 
miękkie awokado
cukinia
żółta papryka
1 pomidor
3 ząbki czosnku 
wędzony oscypek 
sól, pieprz 
oliwa z oliwek 

makaron - kokardki 

Mięso pokroić na niezbyt duże kawałki, oliwę rozgrzać w głębokim garnku i włożyć mięso. Zmniejszyć ogień i przykryć. Czosnek posiekać, dodać do mięsa. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki pokroić. Awokado, paprykę i cukinię pokroić w kostkę.  Dodać warzywa do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem i dusić około 10 minut. Ser zetrzeć na grubych oczkach i odłożyć. 

W trakcie przygotowywania sosu ugotować makaron. 

Makaron wyłożyć na talerz, na to sos, posypać serem i smacznego :) Wyśmienite z białym, wytrawnym winem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz