niedziela, 22 lutego 2015

Krem brokułowy z jajkiem i grzankami

Błyskawiczna zupa, dla tych, którzy nie lubią zbyt długo "stać przy garach", ale lubią dobrze zjeść. Do dzieła :)



Składniki
450 g mrożonych brokułów (lub 1 świeży)
2 szklanki wody
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

kilka kromek chleba (na grzanki)
1 łyżka masła
jogurt śmietankowy (w moim przypadku ze Strzałkowa)
2 jajka ugotowane na twardo

Brokuł przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać sól, pieprz i czosnek pokrojony na plasterki i ugotować do miękkości. W trakcie gotowania zupy chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, na grzanki. Jajko pokroić drobno.

Zupę zmiksować, przelać do miseczek, dołożyć jajko, grzanki i po łyżce jogurtu. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz