To świetna sałatka na upały. Jestem też pewna, że będzie smakowała odczas innych pór roku. Teraz jest wyjątkowa, a to za sprawą świeżych aromatycznych warzyw. Do dzieła :)
Składniki
1 kalafior
0,5 kg ogórków (gruntowych)
pęczek koperku
ząbek czosnku
sól, pieprz
jogurt 400 ml
Kalafior oczyścić z liści, porządnie wypłukać i podzielić na różyczki. Ugotować w osolonej wodzie.Wyjąć lekko twardy. Ogórki umyś, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wystudzony kalafior pokroić. Koperek posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać czosnek (przeciśnięty przez praskę), sól, pieprz, jogurt. Wymieszać. Schłodzić w lodówce przed podaniem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz