czwartek, 13 kwietnia 2017

Golonka peklowana zawijana w boczek

Delikatna, rozpływająca się w ustach, jak mówią teraz w programach kulinarnych: petarda :) Mięso najlepiej przygotować dzień przed pieczeniem i podaniem.



Składniki: 
4 peklowane golonki w siatce 
8 dużych plastrów surowego, wędzonego boczku 
2- 3 ząbki czosnku
majeranek
pieprz świeżo mielony
musztarda francuska 

Jak zrobić? Banalnie prosto! 
Golonki wyjmujemy z siatki, posypujemy majerankiem, pieprzem i nacieramy przeciśniętym wcześniej przez praskę czosnkiem. Zawijamy w plastry boczku, po wierzchu smarujemy musztardą. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do lodówki. Kolejnego dnia pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 60 minut. Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz